LIEGE/LUIK : +32 4 273 77 00     GAND/GENT : +32 9 337 71 30

Historiek

De Robinetterie Close, een in haar sector befaamde Luikse fabriek die aan het begin van de 20e eeuw werd opgericht, viel in de jaren 80 ten prooi aan de concurrentie vanuit de Oostbloklanden en de Aziatische landen, terwijl ze tevens te lijden had onder de moeilijkheden in de Waalse industriesector.

Na enkele tegenslagen (ze werd voor de eerste keer overgenomen in 1988), kwam ze gelukkig in handen van de groep Daleman, die haar in april 1994 omdoopte tot RISTERM.

De nieuwe aandeelhouder stimuleert het onderhoud, zowel ter plaatse als in het atelier aan de Rue Côte d’Or te Sclessin.

In 1998 richt RISTERM zijn tweede vestiging op te Charleroi.

In 2003 gaat RISTERM deel uitmaken van dezelfde groep als de N.V. JASPAR en telt op dat moment al een vijftigtal werknemers.

Op 1 april 2004 verwerft Claude Lenzoni via zijn holding Versilia alle aandelen van JASPAR en van RISTERM.

Claude Lenzoni, die overtuigd is van het ontwikkelingspotentieel van de onderneming, beslist de twee ateliers tot één enkele samen te voegen (in een nieuwbouw te Villers-le-Bouillet). In januari 2005 wordt het nieuwe atelier in gebruik genomen.

Het vervolg bevestigt zijn vooruitzichten, aangezien er in 2007 een tweede atelier moet worden gebouwd.

In 2009 vestigt RISTERM zich te Lokeren om zijn activiteiten in Vlaanderen te ontwikkelen.

In september 2009 treedt Meusinvest toe tot het kapitaal van RISTERM.

In juni 2012 worden de firma’s RISTERM, JASPAR, TUBE INDUSTRIE en POMMEE met de hulp van MEUSINVEST samengevoegd om de groep TECHNEM te vormen.

Over ons

TECHNEM group biedt alle uitrustingen die nodig zijn voor de vloeistoftechnologie: kleppen, tanks, leidingen, druk-reduceerstations en gasmeting...